Profesyonel İş Ağı LinkedIn Nasıl Kullanılır?

Yeni iş fırsatları bulmak için bağlantılarınızı kullanabiliyor musunuz? Yeni başlıklara ulaşmak için veya kariyeriniz için ince ipuçları bulabiliyor musunuz? Aklınızda yer edinmiş birçok sorunun cevabını sizler için değerlediğimiz yazımızda bulabilirsiniz.

İlgili Yazı: Sosyal Medya En İyiler Raporu 2016

Sıcak Bağlantılar Ekleyin

LinkedIn bağlantılarınız işiniz için doğru ihtimalleri geliştirecek olan özellikleri içerir. LinkedIn 420 milyon global üyesiyle potansiyel umutları keşfetmenin ve iş ilişkileri geliştirmenin en aktif olduğu sosyal medya platformudur. Direk bağlantı yolunun etkili bir şekilde kullanıldığı ve sağlanmaya çalışıldığı, farklı bağlantı yollarının sağlanması sadece zaman ve enerji tasarrufu değil ayrıca arama ve araştırma çalışmalarını daha başarılı kılar. Bağlantı kurmak istediğiniz kişileri daha detaylı araştırarak bağlantı kurabilir. Sıcak ilişkiler geliştirerek kariyeriniz için önemli bağlantılar edinmiş olursunuz.

Gönderilerinizi Kimlerin Görüntülediğini İnceleyin

Bağlantılarınızdan sizin mesajınızı ve gönderinizi kimlerin beğendiğini, yorum yaptığını ve paylaştığını, hatta bağlantı dışı hareketleri de görebilirsiniz. Bunlar sadece sizin tanıdıklarınız değil sizin içeriğinizdeki olumlu ilişkiler kuracak kişilerdir. Eğer ilişkilerinizle uyuşan birilerini bulabilirseniz kişisel bağlantı mesajını gönderebilirsiniz.

Takipçiler Edinin

Bağlantınız olmayan kişilerden en çok takip edilenler listesine bakarak iletişime geçebilir. Bu kişilerin sizi takip etmesini, içeriğinizi ve postlarınızı beğenmesini, gönderdiğiniz notları bağlantınız olmamasına rağmen takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

Güncellemeler Paylaşın

Güncellemeler sayfasında post veya gönderi durumuna bakılmaksızın her türlü içeriği bulabilmeniz mümkündür. En güncel konuları beğenen, paylaşan veya yorum yapan kişilere bakınız. Eğer gönderilerin üstüne tıklarsanız onların bağlantınız olup olmadığını görebilirsiniz ve eğer onlarla bağlantınız yoksa bağlantı kurmak istediğinizde onların profil sayfasına gidip davet gönderebilirsiniz.

Profilinize Kimlerin Baktığını Takip Edin

Profil sayfanızı görüntüleyen ve sayfanızı ziyaret eden kişilerin listelendiği sayfadır. Eğer hesabınız ücretsiz ise profilinizi görüntüleyen son beş kişiyi görebilirsiniz. Premium hesabınız var ise profilinizi son 90 gün içerisinde görüntüleyen bütün girişleri görebilirsiniz. Eğer bağlantınız olmayan veya bağlantı kurmanın yararına olacağını düşündüğünüz profilleri görürseniz bağlantı önerisi göndermeyi düşünebilirsiniz.

Bağlantılarınıza Karşı Güven Yaratın

Sadece bağlantı toplamak LinkedIn kullanımında size yardımcı olmayacaktır. Bağlantı kurduğunuz bağlantılarınızla ilişki kurmanız ve iletişime geçmeniz önemlidir. Akılda kalmanın ve ilişkilerinizi güçlendirmenin birçok yolu vardır.

Yorum ve Sektörünüzle İlgili Paylaşımlar Yapın

Yorum ve paylaşımda bulunarak, bağlantılarınızdaki yorumların ve paylaşımların radarına girmeye çalışınız. Güncellemeleri ve yayıncıların postlarını paylaşmak için yorum yapınız ve paylaşmak için uygun gördüğünüz gönderileri paylaşınız ki network ağınız genişlesin. Yorum ve paylaşımlarda bağlantılarınızın acemice ve mantıksızca olmamasına dikkat ediniz. Yarar bilgi içermesine özen gösteriniz.

Yararlı Makaleler ve Kaynaklar Gönderin

Eğer yeni bağlantılar kurmak ve hafızalarda kalmak istiyorsanız makale veya diğer kaynakları samimiyetle gönderiniz. Her hafta en yeni makale ve içerik paylaşım durumlarını kontrol listelerini ilgili makalelerden bazılarını bağlantılarınıza düşünüldüğünü hissettirerek paylaşınız. Kendinden promosyonlu paylaşımlar yapmayınız. Eğer kendinize çıkarım yapmaya çalışırsanız anında inanırlığınızı kaybedersiniz.

Kendi Statünüzü Oluşturun

Sektörünüzde yetkili biriyseniz veya piyasa tarafından belirlenen konularda uzmansanız size birçok konuda yararı olacaktır. Hizmet ve artan ürün talebi için, güven umutları aşılamak için ve yeni yetenekler keşfetmek için LinkedIn kullanıcılarının bir çoğu sizinle bağlantı kurmak isteyecektir. Başarılı bir otorite olarak kendinizi konumlandırmak için basit bir önerimiz var. Bağlantılarınızın umutlarına yardım edin. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, LinkedIn yayınevine yararlı içerik göndermek. LinkedIn’in yayın platformu kullanarak, yeni ve birçok farklı geniş kitleye ulaşma fırsatınız olabilir.

kendistatunuzu_digitalmarker-1

Gönderileriniz bağlantılarınız tarafından eyleme dönüştürülerek paylaşım veya beğeni olarak size dönüşü olursa bağlantılarınızla etkileşiminiz artarak devam edecektir. Eğer nereden başlayacağınızdan emin değilseniz rakip yayıncıların gönderilerine bakarak yardım alabilirsiniz. Onların nasıl, ne şekilde paylaşım yaptığına bakarak işe yarayıp yaramadığını ve hangi konuların en iyi ilgiyi aldığını bulmaya çalışınız. Öğrendiğiniz şeyleri kendi bağlantılarınız için ilham kaynağı olarak kullanın.

Örneğin; grafik tasarımcısı iseniz sosyal medya şirketlerinin içerikleri nasıl çözdüğünü veya ne tür yeniliklerin geldiğini takip edebilirsiniz. Ayrıca bağlantılarınız ile ilgili yeni fikirler hakkında biraz araştırma yapabilirsiniz. Yeni fikirler bulmak için ve bağlantılarınız için araştırma yapabilmeniz için önereceğimiz sayfa ve adresleri;

Bağlantılarınızın son etkinlik sayfalarını,

Grup tartışmalarını ve mesajlarını,

SlideShare sunumlarını,

Twitter paylaşımlarını, İnceleyebilirsiniz.

İlgili Gönderiler