Halkla İlişkiler Kampanyalarında Başarılı Olmak İçin 5 İpucu

Halkla İlişkiler takımları hakkında konuştuğumuz zaman medya ilişkileri ve raporlama ölçümleri hakkında bir çok özel soru duyarız. Fakat bunlar sıklıkla açık uçlu sorulardır. Şirketimi nasıl kalkındırabilirim sorusunun, cevabını Halkla İlişkiler uzmanın yapacağı kampanya ile bildiği hızlı yollarda ve mesleki uzmanlık alanında saklıdır. Eğer bir Halkla İlişkiler uzmanı veya ajansı ile çalışıyorsanız, sektörünüzdeki tuzaklardan ve rakiplerinizden sıyrılarak şirketinizin karını nasıl başarılı bir şekilde arttırabilirsiniz, sorusunun cevabı için naçizane 5 ipucu öneriyoruz.

1. Mesajınızı Parlatın

Henüz yapmadıysanız rekabet avantajı sağlamak için soru ve cevaplarla, her şeyi anahtar kelimelerle tanımlayan mesaj planlarıyla şirketinizi donatabilirsiniz. Eğer alım satım personeliniz yoksa pazar çalışanları takımına en son ve en iyi hangi alıcının nasıl etkilendiğini içeren harita araştırması yapmalarını isteyiniz. Şunu unutmayın ki bu bir “yaptım oldu” aşaması değildir. Bu yapacağınız planın en son önerileri ve değişiklikleri içeren canlı bir dökümandır.

2. Düzenlemelerinizi Kişiselleştirin

Sadece trendleri yazmak ve analiz raporları tutmak yeterli değildir, alıcıların üzerine akın akın gelen içerik nehrinden sizi farklı kılabilecek kişisel bağlantı düzenlemelerini yapmak zorundasınız. Bu müşterilerinize gerçekten yenilikleri ve sadakati önemsediğinizi gösterir. En basit mesaj bilgilerinizi güvenli bir platformda tutun ve müşterilerinize karşı dürüst olun.

3. Halkla İlişkiler Araçlarını Yükseltin

Ölçümler sadece etkileyici aylık raporlardan ibaret değildir. Doğrusal kampanya fikirleri geliştirmek ve taze fikirler üretmek şirket başarınızın devamı için önemli bir etkendir. Hesap tablolarını ve şirket analizlerini tek tek elle yapmak çok fazla iş potansiyeline ve zamana neden olacaktır. Bu sebeplerden dolayıdır ki Halkla İlişkiler bilgisayar yönetim yazılımı kullanmanız size büyük zaman kazandırarak kar marjınızı arttıracaktır.

 Halklailiskileraraclar_digitalmarker

4. Kampanya Teslim Edilene Kadar İnceleyin

Genellikle Halkla İlişkiler ekibinin içinde rahat ve konforlu bir yer bulacaksınız. Etkinliklere ev sahipliği yapmayı sevdiklerinden, zamanlarının büyük bir kısmını eğlence ile geçirirler. Bundan dolayı belirli kanallara yönelip diğer kanalları ihmal etme ihtimalleri yüksektir. Doğru bir Halkla İlişkiler ekibiyle çalıştığınız zaman kampanya sürecini maksimize ederek yürütür ve geliştirirler. Medya uzmanları ile bağlantı kurarak kampanya sürecinin nasıl yürütüleceği hakkında bilgi alabilirsiniz.

5. Yeni Yetenek Setleri Geliştirin

Şirketiniz Halkla İlişkiler uzmanları ile çalışırken çalışanlarınız yeni tecrübeler edinerek yeteneklerini geliştirirler. Halkla İlişkiler uzmanları hayalet yazı içerikleri pazarlama ve satış takımlarıyla mücadele etme analizleri gibi özellikleri şirketiniz çalışanlarına kazandırabilir. Eğer bir şirket üyesi bu yetenekleri öğrenmekten kaçınıyorsa profesyonel gelişim ve eğitim yardımı almanın zamanı gelmiş demektir. Bu ve bunun gibi çalışmalar, eğitimler şirketinizin olabildiğince çok kanallı olmasını ve parlak bir geleceğe adım atmasını sağlar. Güçlü şirketler çalışanlarının yetenek ve azimleriyle müşterilerinin kalbindeki tekdüzelik kurallarını yıkar.
Yüksek enerjili kampanyalar ile doğru uyumlu şablonlar oluşturarak başarılı olabilirsiniz. Özgün ve kişisel bir iş yaratmak hedefiniz olsun ve temsil ettiğiniz marka değeri böylelikle yükselecektir.

İlgili Gönderiler