SEO’da Sıralamanızı Olumsuz Etkileyecek Nedenler?

Arama sonuçlarında sıranızı etkileyecek bazı nedenleri sizin için sıraladık. Sitenizin daha çok ziyaret edilmesi için eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Bunları doğru olarak yaptığınızda istediğiniz sonucu elde edeceksiniz. Fakat bazı durumlarda hiç istemeyeceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Sitenize daha çok ziyaretçi çekebilmeniz için yapacağınız SEO çalışmalarından tam tersi bir sonuçla ayrılabileceğiniz bazı sebeplere birlikte bakalım.

Google’ın Sitenizi Az Ziyaret Etmesi

Google’ın ve diğer arama motorlarının yeni açılan siteleri ziyaret etmesi için örümcek botlar gönderirler. Bu örümcek botlar ait oldukları arama motorunun veri tabanının sürekli güncel olması ve veri tabanlarının genişlemesi için sitelere giriş yaparlar. Bu konuda ilk dikkat etmeniz gereken konu internet sağlayıcınız olan hostunuzu seçerken problem yaratmayacak hızlı bir host seçmeniz. Hostunuz size yeteri düzeyde iyi hizmet sağlayamıyorsa sitenizin index’lenmesi de problemle karşılaşacak.

Sitenizi kurduktan sonra bazı gerekli eklentiler yükleyeceksinizdir. Bu eklentileri seçerken işinize en yararlı olanı seçmeniz sizin açınızdan iyi sonuçlanacaktır. Çok fazla eklenti yüklemeniz durumunda siteniz yavaş çalışacaktır bu da hem botlar hem de kullanıcılar açısından olumlu karşılanmayan bir durumdur.

Eğer siteniz bir e-ticaret sitesiyse, e-ticaret sitenize daha çok kullanıcı çekmek için bir blog oluşturmanız yararınıza olacaktır. Blog’u sürekli takip eden botlar e-ticaret sitenizin de Google’da üst sıralara yükselmesine yardımcı olacaktır. Hatırlatmakta fayda var ki kullanıcı dostu olmayan sadece maddi kaygılarla açılmış bir blog’un faydası olmayacaktır.

Sitenizin Mobil Uyumlu Olmaması

Akıllı telefonların kullanıma artması kullanıcıların da davranışlarında değişimlere yol açtı. Kullanıcılar akıllı telefonlarıyla daha çok vakit geçirir oldu ve bu da Google’ın algoritmalarını güncelleme sebeplerinden birisi oldu. Google 2015 Nisan’da yaptığı “Mobilegeddon” algoritma güncellemesiyle mobil tasarımı olan sitelerin üst sıralarda yer almasına olanak sağlamıştır ve mobil uyumlu olmayan siteler Google’da aşağılara düşmeye başlamıştır.  Bunu dikkate alarak bir internet sitesi kuracaksanız veya bir internet siteniz varsa temanızın mobil uyumlu olmasına dikkat edin.

Google Site Cezaları

Google’da üst sıralara hızla çıkmak isteyenlerin özellikle dikkat etmesi gereken konudur.  Bazı kullanıcılar siteleri daha hızlı yukarı çıkması için doğal yöntemlerin üzerine çıkarak hileli yönlendirme tekniklerine ve ya illegal bazı yöntemlere başvuruyorlar. Google bunların önüne geçmek için bazı cezalar uyguluyor.  Cezaların detaylarını başka bir yazımda detaylı olarak ele alacam.

İlgili Gönderiler